Museu Shitamachi (下町風俗資料館)

Shitamachi, que es podria traduir literalment com “ciutat baixa” es com es denomina a l’ambient que recull els vestigis dels períodes Meiji i Taisho i una forma de vida tradicional d’entreteniments populars i residencies del final de la Era Edo (fins 1868 aprox.). El districte Shitamachi, situat a l’actual Taito-ku va quedar quasi totalment destruïda durant el gran terratrèmol (1923) i la Segona Guerra Mundial (1945), canviant totalment el seu aspecte durant la postguerra i la celebració dels Jocs Olímpics (1964). La gent va anar perdent interès en la seva herència cultural per tal de millorar el seu estil de vida fins que, el 1970, un moviment conservacionista de la cultura Shitamachi va renéixer amb força, fins obtindre una col·lecció de peces de la època i la construcció d’un museu on conservar-les i mostrar-les al públic. Es així com el Museu Shitamachi de Ueno va obrir les seves portes el 1 d’Octubre de 1980.

El museu es bastant petit, però conté bastant de material repartit en dues plantes, i de vegades també es fan demostracions en viu. Aquestes poden anar de simples xerrades sobre un edifici o tradició representada per un objecte o edifici, fins a narració de contes com es feia en aquells temps, o demostracions de fabricació artesanal de diversos objectes. A més, part del material exhibit es va renovant per així poder mostrar tot el fons de que disposa el museu. I en la majoria de casos es possible entrar i tocar a plaer, experimentar la vella Shitamachi com t’animen a fer els propis empleats del museu.

A la primera planta es pot veure una escena de com seria un carrer a la època, amb la casa d’un mercader que fabricava geta (esclops de fusta), una botiga de dolços i joguets barats (dagashiya), una casa (nagaya), el taller d’un artesà del coure (dokoya), un templet i un omukuji (els papers de la fortuna que es poden obtindre als temples).

A la segona planta hi ha diverses seccions que mostren tot tipus d’objectes de la vida quotidiana, des de eines de cuina a joguets, passant per vestits i exemples de festes i events. També hi pots veure parts d’antigues edificacions (com la entrada d’una antics banys públics).

Tot el material està perfectament il·lustrat amb follets escrits que pots agafar lliurement, alguns dels quals (els de les zones més importants o fixes de l’exposició) pots trobar-los fins i tot en anglès.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: