Higashi Honganji (東本願寺)

Fa poc vaig parlar-vos del temple de Tokyo Tsukiji Honganji, i vaig comentar que el seu temple principal està a Kyoto (es el Nishi Honganji). Avui no parlaré d’aquest temple, però si d’un altre molt similar i força relacionat amb ell. M’estic referint al Higashi Honganji, que literalment significa “Temple Hongan de l’Est”.

A aquest temple, a l’igual que els altres que he mencionat es segueixen els ensenyaments del Budisme Shin i la Terra Pura de l’Amida Buda, però la seva historia es va veure separada per motius polítics.

El 1604, poc després que Ieyasu Tokugawa fos nomenat shogun, i per por del poder dels monjos de Honganji, va obligar a que es separessin en dos, un establert a Higashi Honganji, i un altre a Nishi Honganji. El 1860 la cosa es va reestructurar més en base a les noves lleis sobre les organitzacions religioses, i finalment al 1987 Higahi Honganji va ser rebateixat com Shinshu Honbyo (o mausoleu budista de Shiran Shonin, fundador del budisme Shin), i les seves funcions van canviar, però tothom segueix anomenant-l’hi Higashi Honganji, i la seva importància històrica, cultural i religiosa segueix igual de forta.

Son tres els elements principals que destaquen d’aquest temple:

La Sala dels Fundadors (Goei-do), que es una de les estructures de fusta més grans del mon, i que va ser reconstruït per darrera vegada el 1895 després d’un incendi. Aquí es troba la imatge del fundador, Shinran, també anomenat Goei o Goshin-nei, i retrats dels líders religiosos que el van succeir.

La Sala d’Amida (Amida-do) on hi ha una imatge del Buda Amida que es va construir el mateix any que el Goei-do. A la dreta de l’ imatge d’Amida hi ha un retrat del Príncep Shotoku (considerat el fundador del budisme al Japó) i a l’esquerra retrats dels set patriarques de la tradició de la Terra Pura: Nagarjuna i Vasubandhu de l’India, T’an-Luan, Tao-Ch’o i Shan-tao de la Xina, i Genshin i Honen del Japó. Com podeu veure, la distribució es similar a la de Tsukiji Honganji.

Foto: Arturo

La Porta de la Sala dels Fundadors (Goei-do mon) es una porta immensa construïda el 1911 (es una de les més grans que existeixen a Kyoto). En el pis superior hi ha estàtues de Sakyamuni Buda, Ananda i Maitrey Bodhisattva que representen la escena de Buda resant el sutra principal del Budisme de la Terra Pura.

Un altre element que destaca es una curiositat que està exposada en el corredor que comunica els dos edificis principals: la Kezuna (literalment, corda de cabell). La historia d’aquesta corda tan especial es remunta als inicis del projecte de construcció del Goei-do, ja que es van presentar greus problemes a causa del pes de les bigues que havien de fer-se servir. Les cordes convencionals no eren suficients per transportar les grans bigues fins al lloc de construcció, la qual cosa va causar grans endarreriments en la construcció. Quan es va saber d’aquestes dificultats, per tot Japó, dones devotes no van dubtar en tallar-se els cabells y fer grans cordes amb ells. Finalment es van construir cinquanta tres cordes d’aquestes. Gracies a les cordes de cabell humà es van poder enlairar les bigues gegantines i completar la construcció de les sales principals. La mes llarga d’aquestes cordes mesurava 110 metres de llarg, tenia una circumferència de 40 cm i pesava una tona.

Foto: Arturo

Informació important:

  • Lloc: Kyoto
  • Entrada: gratuïta.
  • Com arribar-hi: des de l’estació JR de Kyoto s’hi pot arribar fàcilment a peu.
  • Àlbum flickr: Temples de Kyôto

Foto: Arturo

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: