Tsukiji Honganji (築地本願寺)

Es molta la gent que acudeix de bon matí a Tsukiji per allò de “esmorzar el sushi més fresc del mon”, i tots passen per davant d’un temple, el Tsukiji Honganji, que forma part del corrent Jodo Shinshu (el temple principal, que està a Kyoto, es el Nishi Honganji), però gairebé tots simplement l’obvia com a un temple mes, i a més, un de bastant lleig en comparació amb els més tradicionals, doncs està fet de pedra i quasi podríem dir que sembla més un edifici oficial que un temple.

Foto: scan follet informatiu

La veritat es que no gaire espectacular, però te una historia plena de desgracies i reuneix una sèrie de particularitats que, al marge de la seva valoració artística, mereix que se li dediquin al menys unes línies a parlar-ne.

Aquest temple es un dels temples budistes més grans de Tokyo, amb una capacitat per al menys 1.000 fidels, i un cop al mes es fan misses en anglès. L’edifici original es va construir el 1617 quan el 12e líder jeràrquic de Honganji va fundar un temple prop d’Asakusa. En aquella època es coneixia com Edo-Asakusa Gobo, i va resultar destruït en el Gran Incendi de 1657. Com el bakufu no va permetre la seva reconstrucció al no formar part dels plans de reconstrucció de l’àrea on es trobava, el nou edifici es va construir a la vora del mar, guanyant terra al mar per construir-ho. La feina de guanyar al terra al mar la van dur a terme els fidels, i el seu nou nom (Tsukiji Gobo) reflexa aquest fet (Tsukiji significa literalment “terra construïda”). La zona dels voltants actualment es coneix com a Tsukiji a causa d’això.

Posteriorment l’edifici va ser destruït diverses vegades (al menys cinc), la darrera el 1923 en el Gran Terratrèmol de Kanto, i va ser llavors quan, al reconstruir-se, es va reemplaçar pel edifici actual de pedra amb motius hindús com a homenatge a la terra d’origen del budisme, obra d’un professor d’arquitectura de la Universitat de Tokyo anomenat Chuta Ito. La reconstrucció es va iniciar el 1931 i es va acabar el 1934 gracies a l’esforç dels feligresos.

El temple te una gran sala central amb una imatge d’Amida Buda i una sèrie de sales laterals auxiliars dedicades al Príncep Regent Shôtoku (considerat pare del budisme al Japó), als Set Patriarques de la Terra Pura (els transmissors de la Fe Pura), Shinran Shonin (fundador de la secta Jodo Shinshu) i Kyonyo Shônin (el 22e líder jeràrquic, que va encomanar la construcció del temple actual).

Capella lateral dedicada al Princep Regent Shôtoku

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: