Eikando (永観堂)

Eikando01

Seguint la ruta del Camí de la Filosofia, després de Ginkakuji (銀閣寺), el següent temple important que trobem es Zenrin-ji, tot i que es més conegut com a Eikando, un complex d’edificis i jardins força gran, amb diversos elements interessants, des de estàtues de Buda Amida a construccions originals com el Garyûro (drac dorment) o el Suikinkutsu (un curiós disseny de “font” que fa música), passant per unes magnífiques vistes de Kyoto des de on es troba la pagoda de dos pisos que representa el punt més elevat del temple.

Eikando08

Garyûro (drac dorment)

Originalment construït com a lloc d’entrenament per monjos per un deixeble de Kôbô Daishi, aviat es va convertir en temple amb permís de l’Emperador Seiwa, rebent el nom de Zenrin-ji. Anys més tard, en el període Heian, el seu Abad, conegut popularment con “Eikan”, va expandir força el temple i es va preocupar molt dels pobres, per la qual cosa aviat va ser conegut com a Eikando. Actualment, després de diversos incendis en diverses èpoques convulses de la historia japonesa, es la seu principal de la secta Jôdo shu (Budisme de la Terra Pura).

Eikando02 Eikando06

El complex del temple es bastant gran, amb diversos edificis i nombroses sales amb decoracions  força interessants. La guia en anglès inclosa amb l’entrada no et permet conèixer a fons la historia dels diferents elements que pots anar veient, com una estàtua d’Amida Buda amb el cap mirant cap enrere, o l’Amida Protector del Foc, una estàtua d’un grup inicial de cinc que es la única que ha lograt sobreviure miraculosament als diferents incendis que ha suportat el temple.

Sobre el buda que mira enrere (Mikaeru no Amida), la historia diu que a primera hora del dia 15 de Febrer de 1082, sota el gèlid fred del matí, el llavors Abad d’ Eikando, l’Abad Eikan (1033-1111) estava cantant el Nembutsu (segons la secta Jôdo, recitant només el Nembutsu es pot lograr la salvació) mentre caminava al voltant de l’estàtua d’Amida. De cop, amb els primers raigs del sol, Amida va baixar del pedestal i va començar a allunyar-se caminant, fent senyals a Eikan per que el seguís, però aquest era incapaç de fer altre cosa que mirar-ho anonadat, immòbil i sense poder articular paraula. Llavors Amida va girar el cap i per sobre el seu ombro esquerra, amb una veu molt suau li va dir “¡Eikan! ¡No t’entretinguis!”. Per poder compartir amb els demés aquella imatge que tant el va encoratjar, Eikan va fer que un escultor fes una estàtua del Buda Amida mirant per sobre l’ombro. Actualment aquesta figura es una de les atraccions principals del temple (i també Important Be Cultural).

Eikando05 Eikando04
Eikando03 Eikando07

A part dels propis edificis, els jardins exteriors (no son zen) son força grans, inclouen un estany que atrau als petits con un iman, i segons l’època de l’any presenten diferents tonalitats.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: