Moure’s per Tokyo (I)

Tokyo, com a gran ciutat que es, disposa d’un sistema de transport públic variat i molt pràctic, a més de ser eficient i fiable (molt més que el transport de, per exemple, Barcelona). Això si, podria dir-se que es bastant caòtic si no hi estàs acostumat. A Barcelona, per exemple, hi ha diversos mitjans de transport però des de fa temps estan agrupats en la ATM (Autoritat de Transport Metropolità) i mantenen una uniformitat que podríem considerar pràctica. A Tokyo (com a la resta de Japó), la proliferació de companyies privades oferint serveis a la vegada que les públiques fa que tot el sistema pugui semblar realment caòtic (realment només es qüestió d’acostumbrar-se).

transport01

Per viatjar per Tokyo pots emprar l’autobús, el metro, el tren, el taxi i, fins i tot, el vaixell. Del bus aquàtic ja n’he parlat anteriorment en aquest bloc, i tenint en compte el trànsit habitual dels carrers de Tokyo, la veritat no recomanaria agafar ni l’autobús ni el taxi. Això ens deixa el metro i el tren, amb els quals pots anar a pràcticament qualsevol punt de la ciutat (al menys als més interessants turísticament parlant).

La línea Yamanote de JR es una línia circular que fa el recorregut complert en aproximadament una hora, passant per Ueno, Akihabara, Tokyo, Shinagawa, Shibuya, Shinjuku, i Ikebukuro, i per tant es molt recomanable si disposes del JR Pass, encara que no surt a compte adquirir més dies d’aquest pase només per agafar aquest sistema de transport per dins de Tokyo.

Per altre banda, les demés línies JR (Keihin-Tohoku, Chuo-Sobu, Chuo, Saikyo-Rinkay) i les línies privades cobreixin algunes d’aquestes zones, i les que estan més allunyades de la línea Yamanote. Atenció especial mereix el monorail de la línea Yurikamone, que cobreix el servei d’Odaiba (de la que ja en vaig parlar a l’entrada sobre el Miraikan) amb els seus combois sense conductor.

Pel que fa al metro, existeixen dues companyies que cobreixen la major part de la ciutat de forma complementaria: Tokyo Metro i Toei Subway. A molts del principals punts d’interès pots arribar-hi amb qualsevol de les dues companyies, però es possible que amb alguna d’elles la volta que s’hagi de fer, i el temps que es perdi, siguin considerables.

Més endavant us parlaré de forma més específica del metro i de les diverses opcions per estalviar diners (el transport es realment car, així que qualsevol opció es bona per estalviar).

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: