Miraikan (未来間)

miraikan01El Miraikan, o Museu Nacional per la Ciència Emergent i la Innovació (o quasi podríem dir que el Museu de la Ciència Futura), es un espai força interessant, tant per a gent aficionada a la ciència i la tecnologia, com per a gent que com a molt li agradi veure demostracions del que serà el futur. El Miraikan es un museu de la ciència, però bastant diferent respecte a altres museus similars que he vist, com el de La Caixa a Barcelona, que generalment estan més preocupats en mostrar el que ja se sap. Al Miraikan es pot veure i, sobre tot, tocar i experimentar molt més que en altres museus, i els temes tractats son molt més actuals e immediats, quasi futuristes. Robòtica, nanotecnologia, el genoma, l’exploració espaial… tot molt ben explicat (també es anglès) al llarg de varies plantes on pots tocar, veure, comprendre i experimentar (si els estudiants que l’estiguin visitant et deixen algun forat).

Però sens dubte, el que més crida l’atenció a tots els visitants son les demostracions de robòtica, i molt particularment les d’ASIMO, el famós robot humanoide de Honda que es pot veure en acció dues o tres vegades al dia.

El museu està dividit en quatre grans àrees: Innovació i futur, Ciència i tecnologia de la Informació, Ciències de la vida, i Medi ambient i la investigació a les fronteres del conegut (l’espai, les profunditats de l’oceà, etc.). Totes elles distribuïdes en dues plantes bastant extenses, i que es complementen amb tota una sèrie de sales per altres usos com un planetari en el que també es poden projectar pel·lícules panoràmiques, exposicions temporals de tot tipus, i l’anomena’t Geo-Cosmos, una gegantina bola del mon que es pot veure des de un pont oval que puja de la primera a la segona planta de l’exposició, i que també es pot veure des de uns seients especials, que et permeten veure la bola del mon flotant per sobre teu. Sobre la superfície del Geo-Cosmos es projecten imatges de la superfície de la terra, mapes tèrmics, pluviomètrics, etc.

En resum, una visita que pot durar tot un dia si ets un fanàtic de la ciència, i si no ho ets pot ser un bon complement a una visita més general de tot Odaiba.

Informació important:

 • Lloc: Tokyo (Odaiba)
 • Cost: l’entrada al museu es de 600¥. A més, les exposicions temporals acostumen a tindre entrades independents.
 • Com arribar-hi: des de l’estació JR de Shimbashi, es pot agafar la línea Yurikamone fins la parada Telecom Center (8 parades en total). Si la visita al Miraikan la realitzeu durant una visita general a Odaiba, el més recomanable es adquirir el bitllet per un dia, que costa 800¥ i permet un nombre infinit de viatges per aquesta línia (que recorre tot Odaiba) durant el mateix dia en que s’adquireix. Per a més informació sobre aquesta línea, podeu visitar la seva web (en anglès): http://www.yurikamome.co.jp/en/ o també podeu trobar un resum (també en anglès) a: http://yurikamome.co.jp/english/index.php#en05 .
Anuncis

2 comments so far

 1. ISa on

  La bola del mon es increible. Però en general la visita a mi em va decebre una mica (Asimo inclòs), m’esperava més. A més s’ha d’anar específicament.No hi ha quasi bé res pels voltants.

  • shordl on

   Ja he dit que es un dia per agafar molt el monorail veient tot el que hi ha a Odaiba, però no son poques les coses que es poden veure en un pam de terra guanyada al mar (que es el que es Odaiba en comparació a la resta de la ciutat). I si el que hi ha no es interessant, sempre pots anar a relaxarte a les aigues termals ambientades a la vella Edo. La llástima es que jo vaig anar-hi un dia poc adecuat, amb pluja intermitent i ni una glopada de sol en tot el dia.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: