Les roques casades (夫婦岩)

No se si es considerarà una de les imatges més vistes del Japó o no, però la veritat es que apareix de forma prominent en quasi totes les guies que he vist. Em refereixo a les anomenades Roques Casades (Meteoiwa -夫婦岩), un parell de roques, una molt més gran que l’altre, unides per una gruixuda corda de palla d’arròs (shimenawa) que pesa més d’una tona.

Les roques, que en realitat no son tan grosses com es podria pensar, representen a Izanagi i Izanami, els deus creadors segons la religió Shinto, i per tant representen la masculinitat i la feminitat unides per la corda del matrimoni. Es per això que moltes parelles acudeixen al lloc quasi com a peregrinatge per demanar un bon matrimoni.

meotoiwa01

Ademés de les roques, dins el recinte sagrat hi ha un temple dedicat a Miketsu, la deesa del menjar, i un munt d’estàtues de granotes per tot arreu, que sens dubte també representen alguna cosa relacionada amb el matrimoni (potser la fertilitat?), i que fa que molta gent les regui amb aigua abans de pregar-hi.

Jo no ho he vist, però diuen que una de les millors imatges que hi pots obtenir es a l’estiu, quan surt el sol entre les dues roques. I per altra banda, caldria evitar la marea baixa, ja que el fons queda al descobert i es perd l’efecte al veure les dues roques juntes.

Un dels events característics que s’hi celebren te lloc a principis d’any, i consisteix en canviar la corda que uneix les roques, en la que joves que es volen casar es tiren a l’aigua gelada per nadar fins la roca per fer el canvi de la corda.

Sobre el poble de Futami (que des de novembre de 2005 forma part del mateix municipi que Ise), es un lloc molt tranquil, però sense cap altre element destacable. Es per això que el més recomanable es visitar-ho de passada quan aneu a altres punts de la zona com els Santuaris d’Ise, Mikimoto, Edo Wonderland Ise, etc. (encara que alguns d’ells només son accessibles per carretera).

Foto: Micki

Foto: Micki

Foto: Arturo

Foto: Arturo

Informació important:

  • Lloc: Futami (Ise)
  • Com arribar-hi: des de Nagoya podeu agafar les línies de JR o de la companyia privada Kintetsu, però us recomano JR (no només perquè segurament tindreu el JR Pass). El mes senzill es agafar un dels JR Rapid Mie que us evitarà fer transbordaments. El trajecte dura aproximadament hora i mitja, i costa 2110 ¥, però tingueu en compte que només en passa un cada hora. Pel que fa a la línea de la Kintetsu, es més car (uns 2800 ¥), triga més, i ademés haureu d’agafar un autobús perquè queda una mica lluny. Des de l’estació de JR de Futaminoura (二見浦駅) les roques casades es troben a uns 15 minuts caminant (el camí es força recte, i al costat mateix de l’estació teniu un mapa per orientar-vos).
  • On menjar: Futami es un lloc bastant petit en el que segurament no hi estareu massa temps, però si voleu menjar aquí abans de seguir cap un altre lloc, al costat mateix de les roques casades hi ha un lloc per menjar, però no us puc dir com està ja que no hi vaig entrar.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: