Chinatown (中華街)

Com ja vaig dir a l’entrada anterior, el meu interès principal per visitar Yokohama (横浜) sempre ha estat purament culinari, i per a això crec que no hi ha res millor que anar a fer un bon sopar a Chinatown (中華街).

Foto Micki. Temple Kanteibyo

Foto: Micki. Temple Kanteibyo

El barri de Chinatown de Yokohama, el més gran del Japó, es va fundar el 1863 i actualment podríem dir que s’ha convertit en una gran aparador turístic per a la ciutat. Dins d’aquest barri es poden trobar centenars de restaurants i botigues de souvenirs, botigues on trobar objectes tradicionals xinesos, un munt de locals on et llegeixen la ma, et fan l’horòscop o t’endevinen el pervenir de qualsevol altre forma i, sobre tot, molt d’ambient, no en va el barri el visiten més de vuit mil.lions de turistes l’any. I crec que en aquesta estadística, potser una mica desfasada en el temps, no hi entren els propis habitants de Yokohama, ja que es bastant habitual veure grups d’estudiants passejant pel barri, així com moltes parelles (el Parc Yamashita, la zona costanera on acostumen a anar les parelles de Yokohama i voltants està a tocar de Chinatown).

chinatown02

Foto: Fiber

Foto: Xavi Gracia 'Fiber'

Foto: Micki

Foto: Micki

Des del punt de vista de llocs d’interès, el barri no destaca especialment, deu portes que delimiten zones del barri, algunes de les quals gairebé no es poden ni veure d’encastades que estan amb els edificis; el China Museum Yokohama Daisekai (DASKA) que per 500¥ et trasllada als carrers de la xina antiga (a la botiga de records es pot entrar gratuïtament); i un parell de temples: el Ma Zhu Miao, dedicat a la deesa Ma Zhu, protectora del mar i donadora de felicitat, i el Kanteibyo, dedicat al heroi Kanwu, que es considerat el deu de la prosperitat. Però això no importa gaire, ja que el realment interessant es l’ambient que hi ha pels carrers (especialment per la tarda, abans de sopar), i la possibilitat de degustar bon menjar xinès (de diferents regions de la Xina) i molt més variat que no el menjar adaptat als gustos occidentals que es pot trobar en la majoria de restaurants d’aquí.

Foto: Arturo

Foto: Arturo

Foto: Arturo

Foto: Arturo

Foto: Fiber. Els carrers només els pots trobar aixís a primera hora del matí.

Foto: Xavi Gracia 'Fiber'. Els carrers només els pots trobar aixís a primera hora del matí.

Informació important:

  • Lloc: Yokohama (横浜)
  • Com arribar-hi: des de Tokyo podeu agafar qualsevol tren de la línea Tokaido fins l’estació de Yokohama i allà feu transbord a la línea JR Negishi i baixeu a la parada Ishikawa-cho (l’estació no te pèrdua, ja que les parets estan profusament il·lustrades amb motius xinesos i el nom de Chinatown està escrit en anglès). Si ja estàs a Yokohama, també hi pots arribar amb metro, anant fins a l’estació Motomachi Chukagai, de la línea Mirato Mirai.

Foto: Arturo. Estació de JR

Foto: Arturo. Estació de JR

chinatown09

Foto: Fiber

Foto: Xavi Gracia 'Fiber'

Foto: Arturo

Foto: Arturo

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: